Eerste reddingsactie is een feit!
Door: Rick van Gool
Blijf op de hoogte en volg Rick
07 Juli 2011 | Nederland, Hollum
Ja jullie lezen het goed, de eerste "reddingsactie" is een feit.
Vanmiddag zat ik heerlijk in de zon op mijn balkon, kwam er een man buiten adem aanrennen en roepen dat ik naar beneden moest komen. Ik naar beneden gerend, de man kwam vertellen dat 2 ouders hun kind van 3 kwijt waren geraakt op het strand, de ouders zelf waren zo'n 300 meter verder op, en ze waren toch wel overstuur.
Ik snel op de tractor gesprongen en vol gas richting de ouders, midden op het strand trof ik de moeder erg overstuur aan, al huilend wist ze me te vertellen dat ze haar jongentje van 3, genaamd Maarten kwijt was geraakt, hij kon overal zijn. Ook de vader van Maarten was aan het zoeken aan de kustlijn. Ik sprong weer op de tractor en gaf een dot gas over het strand. Ongeveer 1,5km verderop, dichtbij het strand van Ballum vond ik aan de waterkant een jongetje die voldeed aan de beschrijving. Na navraag bij het jongentje zelf bleek het inderdaad de "verloren zoon" te zijn. Ik heb hem op me schoot gezet in tractor en terug gereden naar de ouders. Vooral de moeder was erg emotioneel toen ze zag dat ik haar jongetje had gevonden. Ik werd door allemaal omstanders bedankt, de vader omhelsde me, en de moeder vloog me om de nek.
Na een tijdje was ik terug op de post, en had mijn collega al de Sunset geinformeerd, en ook de politie die op zoek waren ingelicht, ook door de politie werd ik nogmaals bedankt voor het verichtte werk.
Ik kan dus wel spreken van een geslaagde eerste reddingsactie.
Tot snel!
Rick
07 Juli 2011 - 18:50
Koos En Piet Ros:
Hoi Rick,
Nou Rick dat was wel even spannend, en geweldig voor de ouders van Maarten, en voor jou natuurlijk een hele ervaring.
Zo te horen heb je het wel erg naar je zin. Volgende week vrijdag zijn wij op Ameland, misschien zien wij elkaar nog.
Lieve groet de Rosjes. -
Roel:
Klasse, goed gedaan! -
08 Juli 2011 - 10:25
Mario & Miriam:
Smeuig verhaal met een happy end. We hebben de auteursrechten voor de roman "Strandwacht op Ameland" al vast laten leggen. SBS6 heeft ook al belangstelling getoond. Zijn in onderhandeling met Hart van Nederland. Wij willen er hier wel even op wijzen dat we veel bloed, zweet en tranen in jouw opvoeding hebben gestoken. Hieronder valt ook het behalen van ALLE zwemdipolma's. Deze diploma's en onze Spartaanse opvoeding hebben deze carriere als Strandwacht mogelijk gemaakt. Voorgaande i.v.m. het percentage van de opbrengst van het boek, de film, merchandising en wat mogelijk verder nog volgt.
P.S. We zijn natuurlijk ook APE trots.
XXX M & M
08 Juli 2011 - 16:53
Oma:
Hoi Rick,
Wat geweldig voor die ouders en natuurlijk voor Maarten dat jij hem gevonden hebt. Ik kan dus rustig ook gaan zwemmen als jij daar zit.Jij hebt al meteen naam gemaakt op het eiland(.Mijn vorige reactie is in het luchtledige verdwenen.)
xxxOma/Opa -
10 Juli 2011 - 18:20
Hans:
Tjeezus Rick, dat wordt een lintje op 30 april a.s!!!!! Klasse man, dat geeft een zeer voldaan gevoel kan ik me zo voorstellen.
Afgelopen vrijdag met je pa gegeten en hij had enthousiaste verhalen over je avonturen in Ameland. Klinkt allemaal erg positief! En dan de komende week effe lekker terug naar huis, bioscoopje pakken, taartje eten en effe dat rijbwijs ophalen! Heel veel succes en sterkte in de strijd, het gaat je lukken! We horen het wel en vieren het later.
De ballen en hou je haaks,
Hans