De eerste week van januari in Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Rick Gool - WaarBenJij.nu De eerste week van januari in Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Rick Gool - WaarBenJij.nu

De eerste week van januari in Melbourne

Door: Rick

Blijf op de hoogte en volg Rick

06 Januari 2012 | Australië, Melbourne

Hoi allemaal,

Tijd gaat alweer snel, de eerste week in het nieuwe jaar zit er hier (zo goed als) alweer op.
Het was een drukke week, veel gedaan en ook veel gezien en veel nieuwe mensen ontmoet.

Afgelopen woensdag voor 2 banen gesolliciteerd ; als afwasser en als (leerling)kok. Donderdag kon ik bij beide bedrijven langs komen voor een sollicitatie gesprek.
Eerst had ik het gesprek voor afwasser, wat vrij kort was (formuliertje invullen wat dingen doornemen en dat was het wel)
Ik kan in principe per direct als afwasser starten (deze zaterdag).

Daarna ging ik verder naar het restaurant die de functie (leerling)kok open hadden staan, ook daar een kort gesprek gehouden, en helaas bleek dat ik 3 dagen in de week zou werken in de keuken, en 2 dagen in de week naar een school moest net buiten Melbourne om daar ook echt een opleiding te volgen als Apprentice Cook. Helaas duurt de opleiding 3 jaar hier, en daar heb ik dus vrij weinig aan.

Zit op dit moment nog te wachten op een berichtje van het restaurant waar ik ga werken (als het goed is?) als afwasser, is op dit moment nog allemaal een beetje onduidelijk voor mij, en daarom ben ik ondertussen vrolijk verder aan het zoeken naar andere banen.

Net (10 minuten geleden) ook nog gesolliciteerd als Admin Assistent / Junior Data Entry Clerk, dit houdt kortweg in veel met computers willen en kunnen werken, en nog een beetje snel en goed ook! Daar krijg ik vanmiddag een telefoontje van terug, dus het is nu maar afwachten, en mocht het allemaal alsnog niets worden, dan gaan we na het weekend vrolijk verder!

Ik begin vanaf maandag ook met werk in hostel, ik werk 3 dagen in de week (2 dag diensten en 1 nacht dienst) voor 1 gratis week accomodatie in een 4-persoons personeelskamer in het hostel. Het is gewoon een beetje huishouden en de boel schoonmaken en dan krijg je elke week dat je werkt er een gratis slaapplek voor.

Dit was het weer voor nu, tot de volgende keer!

Rick

• 06 Januari 2012 - 09:39

Loekie:

Het is van alles wat, waar je daar mee bezig bent?! Leuk, maar ook lastig nu het nog wat onduidelijk is wat er volgt??! Maar, tussen de regels door lees ik vooral dat je het naar zin hebt!! Succes met het verder solliciteren! Benieuwd wat het gaat worden! en... vooral veel plezier gewenst! x

• 06 Januari 2012 - 09:52

Miriam:

Ben benieuwd wat het gaat worden, maar vind het wel fantastisch dat je gewoon alles aanpakt !!
    Succes met je nachtdienst, niet stiekem in slaap vallen. Krijg je dan ook een betere slaapplek ??

Liefs mama en Niels.

• 06 Januari 2012 - 10:37

Roel:

Hoi Rick,

In plaats van werken voor een slaapplek, kan je niet beter slapen voor een slaapplek? Kost minder moeite! :-)
    Je verslag klinkt vrolijk, volgens mij vermaak je je best!

groet, Roel

• 06 Januari 2012 - 12:22

Bernadet:

De combi hostel / Junior Data Entry Clerk lijkt me een leuke uitdaging. We gaan hier voor je duimen dat het lukt. Fijn om te horen dat je veel nieuwe contacten hebt - het begin van het broodnodige netwerk! Kom je nog een beetje aan sporten toe - al is het maar hardlopen o.i.d. om dat lijf van je te onderhouden? Vanmorgen míjn 1e rondje van 2012 gelopen en dan voel je je direct weer monter en energiek! Kan het dus uit 1e hand aanbevelen. Hier in Nederland wordt het nieuws overheersd door dreigende watersnood in Groningen. Een dijk aan het Eemkanaal staat op knappen en vanmorgen vroeg zijn er 800 mensen van hun bed gehaald en verplaatst naar de plaatselijke sporthal. Voor het vee wordt nu bij collegaboeren ruimte gezocht. Vannacht weer veel storm en regen, in 5 dagen de hoeveelheid die normaal in 1 maand valt. Ben blij dat wij dáár niet wonen! Jij alvast fijn weekend voor nu en morgen dus misschien een dagje afwassen in afwachting van ander werk?! S6 dan en hou je goed en blij! Liefs, ook van Yorik&Annick die beneden zitten te 'studeren' XXX

• 06 Januari 2012 - 19:10

Dennis:

Klinkt weer goed...je bent lekker bezig...over een half jaar vrouw en een aantal kinderen? hahahaha

• 07 Januari 2012 - 08:46

Oma:

Je hebt plannen genoeg en in ieder geval een gratis bed,goed geregeld.
    Ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat doen.Als je weer thuis bent kun je zo een klusbedrijf beginnen.Leuk om zoveel nieuwe mensen te ontmoeten.ik begrijp in iedre geval dat je het naar je zin hebt.Nog veel plezier.Liefs xx en groeten ook van opa

• 08 Januari 2012 - 16:19

Ruud De Winter:

Rick echt tegek wat je allemaal mee maakt, en elke baan past bij jou je bent een echte doorzetter. Gelukkig heb je goed je draai kunnen vinden in dit verre land, eigelijk best wel trots op je en een beetje jaloers haha.

Gaat je goed en snel aan het werk succes en een heel goed en gezond 2012.

Groeten fam. de Winter

• 09 Januari 2012 - 13:16

Koos En Piet:

Hoi Rick,

Er gebeurt daar veel in Melbourne,
    Maar lekker als je in het hotel werkt, dat je een gratis slaapplaats krijgt.
    Nou Rick je pakt wel van alles aan.
    leuk hoor, en geniet er ook maar lekker van.

Liefs de Rosjes