De avonturen tot aan Exmouth! - Reisverslag uit Exmouth, Australië van Rick Gool - WaarBenJij.nu De avonturen tot aan Exmouth! - Reisverslag uit Exmouth, Australië van Rick Gool - WaarBenJij.nu

De avonturen tot aan Exmouth!

Door: Rick

Blijf op de hoogte en volg Rick

01 Maart 2012 | Australië, Exmouth

Hoi allemaal,

Vorige keer waren gestopt met het blog bij het Kalbarri National Park, waar we de volgende dag heen zouden gaan. We hebben daar een goede 8km gelopen in het bloedhete maar wel erg mooie park, gelukkig konden we tijdens de wandeltocht even duiken in de rivier (krokodillen vrij) om weer fris door te gaan met de wandeling, waar je vaak moest klimmen over de rotsen en dus lekker zwaar was, ook de temperatuur hielp niet echt mee, maar we hebben het uiteindelijk overleefd.

Volgende dag zijn we vertrokken naar Denham, vlakbij het plaatsje Monkey Mia, waar een aantal wilde dolfijnen dagelijks langs zwemmen voor voedsel.
Daar zijn we natuurlijk ook even geweest, prachtig strand en heerlijk water. Volgende dag hebben we een stuk gereden op kamelen langs het strand, erg rustgevend! Diezelfde avond zijn we met een boot de zonsondergang cruise gaan doen, mooie foto's gemaakt (komen later bij dit blog). Volgende dag weer een cruise gedaan, deze keer de "Wildlife Cruise" gedaan, we gingen de volle zee op en daar hebben we o.a. Zeekoeien, Schildpadden en Dolfijnen gezien.

Maandagochtend zouden we vol goede moed vertrekken naar onze volgende bestemming, Exmouth gelegen aan het prachtige Ningaloo Reef. De rit zelf was "maar" 750 km, met een stop in Carnarvon om boodschappen in te slaan. Helaas zou het een lange reis gaan worden, want 10km buiten Carnarvon was de enigste weg naar Exmouth afgesloten vanwege een bushfire, en dus moesten we noodgedwongen wachten op een parkeerplaats die volgens ons nog nooit zo druk was geweest. Na een aantal uren een balletje te hebben getrapt en een paar telefoontjes gepleegd te hebben naar de Roadworks van WA kregen we te horen dat de weg "zeer waarschijnlijk" pas de volgende ochtend open ging. Omdat Carnarvon niet echt het leukste plaatsje was hier (zoek maar op Google op waarom) hadden we het plan om een klein stukje terug te rijden en om daarna via een onverharde weg naar boven om te rijden en om daarna weer bij de weg naar Exmouth te komen. Het enigste probleem is de hoeveelheid kangoeroes die het nodig vinden om 's avonds over de weg te gaan springen en dus konden we op de weg maar ongeveer 60 rijden omdat we anders iets zouden raken. Rond 10en 's avonds, ergens in een afgelegen dorpje kregen we te horen dat de "snelweg" toch weer open was, en we hebben toen besloten om te draaien en terug te rijden naar de snelweg. Met een broodje nutella in de auto ging de reis verder terug naar Carnarvon en vervolgens door naar Exmouth. Bart zette lekker z'n stoel achterover en pakte z'n kussen erbij en ging voor een powernapje. Vervolgens kwamen we rond middernacht weer aan in Carnarvon waar we nog snel even hadden getankt en toen konden de nog resterende 350km naar Exmouth worden afgemaakt. met een Redbulletje en aantal cola blikjes ging de reis verder. Ik moet zeggen dat ik onderweg nog nooit zoveel Kangoeroes, koeien, geiten, vossen en konijnen heb gezien, was wel uniek. Bart had natuurlijk maar de helft gezien want die lag nog te "powernappen". Uiteindelijk kwamen we om 5:20 lokale tijd aan in Exmouth, maar helaas ging de camping pas om 08.00 open dus toen toch nog maar even de ogen laten rusten!

Ondertussen alweer 3 dagen in Exmouth, we zijn hier ook weer op zoek gegaan naar een baan, hebben gesolliciteerd bij 2 hotels, de supermarkt en een restaurant maar helaas zover nog niets gehoord.
Gister wezen snorkelen bij Turqouise Bay gelegen bij het Ningaloo Reef en dat was erg mooi, prachtige vissen gezien, 2 schildpadden gespot en Bart ook nog een haai(tje) gezien!
We blijven nog een paar dagen hier en dan zien we weer verder!

Dit was het weer voor nu, de foto's volgen zo (kan even duren vanwege het laden!)

Groeten,

Rick & Bart!

• 01 Maart 2012 - 10:05

Miriam:

Mannen, jullie beleven wel een hoop en daar zijn jullie natuurlijk ook voor naar Australie gegaan.
    Een hele reis achter de rug en dan veel 's nacht gereden. Goed voor je rij ervaring Rick, want die had je nog niet zo veel.
    Schitterde foto's weer.
    Uitkijken met de huis kakatoe!!

• 01 Maart 2012 - 20:03

Koos En Piet:

Hoi Rick en Bart

Nou jullie beleven genoeg in Australie,
    en leuk om al die beesten te zien.
    Dus nog geen behoefte om naar huis te komen Rick, hoop dat jullie wel weer gauw werk vinden.
    Maar zolang je dat nog niet hebt, geniet er dan maar lekker van.

Lieve gr. van de Rosjes

• 01 Maart 2012 - 20:42

Andre & Diana:

Hoi Rick,
    Volgen je steeds op je site, reageren niet altijd, maar willen nu toch wel even kwijt dat we heel jaloers zijn op je reis. Behalve dan het werken, want dat kunnen we hier ook wel. Schitterende foto's waarop goed te zien is dat je je vermaakt!!

• 02 Maart 2012 - 11:06

Oma:

Hoi jongens,
    wat leuk om al deze dieren te zien.
    Er is genoeg te doen en te zien,wie denkt er dan aan werken?
    En wat een mooie foto`s,veel plezier en geniet maar lekker.
    liefs oma.

• 03 Maart 2012 - 08:29

Bernadet:

Hey rickyrick! Dit begint erop te lijken - heerlijk reisverhaal, vooral ook door de dingen die níet lopen zoals gewenst.
    Super ook dat je nu de kans krijgt uren achtereen te rijden. Ook al is het daar alleen druk met (on)gedierte op de weg, door de tijdsduur en een slapende partner doe je flink ervaring op- prima!
    Is ook nu echt supersuper-vakantie, indrukwekkende blauwe luchten en plaatjes. Wij maken ons op voor het WK sprint in Heerenveen, hoezo contrast. Én weekend dus, waarin hopelijk New York geboekt wordt en we alweer een week dichter op ónze supervakantie zitten. Hoop dat je zo snel als je wilt een baantje vindt - desnoods in deeltijd met Bart. Groeten aan hem van een wildvreemde tante en tot next story! Liefs

• 06 Maart 2012 - 17:26

De Kaantjes:

prachtige foto's en een echt rot leven

• 07 Maart 2012 - 13:52

Niels Van Gool:

gaaf zeg doe je wel voorzittig rick ik wil je nog niet kwijt.

Groeten,

Niels van Gool

• 15 Maart 2012 - 08:21

Hans:

jaja, Ome hans leeft nog!! altijd rondom 10 maart duik ik een paar dagen onder, vandaar! Jeetje man , wat een geweldige verhalen, wordt steeds leuker volgens mij. Hoe staat het met werk? Hoorde van Pa dat je gesolliciteerd had bij een slagerij, hoe is dat afgelopen? Wel uitkijken he! Ik heb al meerdere vingertjes zien sneuvelen. Hier eigenlijk geen echte bijzonderheden. De competitie wordt steeds spannender en natuurlijk weet je dat onze slisser eruit is gegooid. ben benieuwd naar het Cocu-effect. Vanavond spelen ze tegen Valencia en moeten een 4-2 achterstand goed maken. Daarna heerenveen 2x en dan de clash tegen Ajax. Gisterenavond speelde de A1 tegen Liverpool, uit en won met 6-0, er komt een mnoie lichting aan! Mag ook wel want er zal wel wat weggaan ook. Ik bgreep half april dat jullie weer verder gaan, eerst even wat spaargeld opbouwen. Zal volgende keer niet zo lang wachten met schrijven, nogmaals excuses. Ga je goed en de ballen vanuit een lente achtig Purmerend! doeiiiiii