De avonturen rondom en in Exmouth!
Door: Rick
Blijf op de hoogte en volg Rick
17 Maart 2012 | Australië, Exmouth
Het is alweer een tijdje geleden sinds onze laatste update vanuit Australie, vandaar dit verhaal even om weer helemaal bij te zijn!
Vorige week maandag zijn we naar het Seabreeze Resort geweest, 5km buiten Exmouth. Daar waren ze nog op zoek naar personeel (Maintenance). Eenmaal daar aangekomen in gesprek geraakt met de General Manager (niet de leidinggevende) en die vertelde ons dat de baas helaas die dag niet aanwezig was. Maar omdat wij al meerdere keren contact hadden gehad en al vaker waren langs geweest, kregen wij de staffroom toegewezen van het resort. De volgende dag hadden we een kort gesprek met de leidinggevende (een Duitser, hier wil ik natuurlijk niets mee zeggen maar dat maakt het vervolg van het verhaal een beetje makkelijker) en na het invullen van de nodige papieren konden we meteen beginnen. Omdat het resort aan vernieuwing toe was moesten Bart en ik alle kamers in het resort gaan schilderen, en hier begonnen we dus ook vol goede moed mee. Helaas bleek het avontuur voor mij na 3,5 dag al over te zijn, Axel (de Duitser, ook der Führer genoemd) vond mij werk matig en vond dat ik er te lang over deed, en dus tot zowel mijn als Bart zijn verbazing kreeg ik de zak, wel mocht ik nog blijven in de staffroom. Vol goede moed ging Bart verder met z'n werk terwijl ik op zoek ging naar een nieuwe baan, maar helaas kwam er niets uit. Op donderdag ochtend scheen het zonnetje volop maar was de hoop op een baan steeds minder, en omdat Bart ook een vrije dag had besloten we maar om te gaan snorkelen om even te "switchen"v van gedachten, wij als sociale Nederlanders vroegen natuurlijk onze mede collega's mee van de Housekeeping en Maintenance, en wat bleek, onze goede vriend Axel ging ook mee. Bepakt met de spullen reden we met de auto naar de parkeerplaats waar ook Axel zijn auto stond in te laden (+ boot). Bart stapte uit om te vragen waar we heen gingen, waarop Axel hem verbaasd aankeek en zich duidelijk afvroeg wat Bart hier deed, in zijn beste Engels vertelde Axel ; This snorkeltrip is only for staff, and you are no longer staff. Bart keek hem vragend aan, maar kreeg uitleg van de baas. Axel vond dat ook Bart matig werk leverde (na 8 dagen) en dat hij de afgelopen 2 dagen had lopen "kutten", en dus kreeg Bart ook de zak. Dit bleek dus onze Untergang te zijn, en dus gingen onze backpacks weer open en werden de spullen weer ingepakt. Vrijdagmiddag wel nog kunnen snorkelen met de 2 meiden van Housekeeping en de jongen van Maintenance, foto's volgen zo! Uiteindelijk zaterdagochtend vertrokken en nu staan we weer op dezelfde camping als in het begin. Het plan is om naar het noorden te gaan maar omdat daar op dit moment een cycloon aanwezig is leek dat ons niet geheel aan de verstandige kant. We blijven hier tot na het weekend en daarna vertrekken we alsnog naar het noorden en gaan we daar weer op zoek naar werk!
Dit was het weer voor nu, foto's worden zo erbij gezet.
Rick & Bart.
17 Maart 2012 - 15:30
Koos En Piet:
Hoi Rick en Bart,
Nou dus het schilderwerk kunnen wij wel vergeten, maar misschien zag die duitser het wel niet goed, dat is met voetballen ook altijd het geval. Dus nu maar weer solliciteren, en vooral genieten hoor, als wij de foto's zien doen jullie dat wel.
Lieve Gr. De Rosjes -
17 Maart 2012 - 16:45
Ingrid, Wilko En Kaj:
Leuk Rick om weer eens wat te lezen. Tja die Duitsers he! Maar ik denk dat we hier toch maar een andere schilder aan het werk zetten! Ook gave foto's. Wat een mooie blauwe zee en wit strand! Ik zie wel dat je er in ieder geval niet magerder op wordt. Dat stelt alweer gerust. :)
Liefs van ons allemaal! -
19 Maart 2012 - 10:29
Opa En Oma:
Misschie kunnen jullie beter zwem en of snorkel les gaan geven,volgens ons
is dat meer iets voor jullie.
Maar er komt heus wel weer werk,
geniet maar van jullie vrije tijd.
liefs van ons xx. -
19 Maart 2012 - 20:46
Bernadet:
Oeps, weer een ervaring rijker moet je maar denken. Het blijven Duitsers :-)
Hoop dat je wel voor alle uren die je gewerkt hebt dollars hebt gemaakt. Dat geeft toch weer wat ruimte in de clubkas! Het weekend is inmiddels om, dus weer on the road als het goed is.
Hier genieten we momenteel soms van prachtige zonneschijn (helaas niet ín het weekend) maar helder weer betekent ook ijs-afzetting bij het opstaan. Komend weekend gaat de zomertijd in en gaat t hopelijk echt snel lekker lenteweer worden- hoe zit dat daar? Verzetten ze daar ook de klok - en dan 9 u tijdsverschil ipv 10?
Geniet van weer een nieuwe week vol verrassingen, leuke verrassingen! Liefs! -
20 Maart 2012 - 14:54
Rick:
Ik heb zelf geen idee wat dat voor ons betekent met de tijd. Komen we snel genoeg achter! :) -
22 Maart 2012 - 19:12
Irma En Maarten:
leuk visje ik vond de grote vogelspinnen en kaaiman bij anitra al heftig maar dat visje hoef ik ook niet tegen te komen.
we blijven je volgen