Einde Broome, begin Derby - Reisverslag uit Broome, Australië van Rick Gool - WaarBenJij.nu Einde Broome, begin Derby - Reisverslag uit Broome, Australië van Rick Gool - WaarBenJij.nu

Einde Broome, begin Derby

Door: Rick

Blijf op de hoogte en volg Rick

06 April 2012 | Australië, Broome

Ja daar was ie dan weer, ondertussen alweer beland in begin april, de vogeltjes fluiten hier nog steeds, de zon is nog steeds lekker warm en regen kennen ze hier niet, af en toe zal dit toch wel eens prettig zijn.

We hebben de afgelopen week gewerkt op een limoen-farm net buiten Broome, via Gumtree (soort Aussie marktplaats) kregen we contact met een vrouw die op zoek was naar 2 mensen om hun farm een beetje op te knappen omdat alles kapot en verwilderd was na de cycloon van 3 weken terug. Vol goede moed gingen we dus aan het werk op de farm, wat een aantal dagen werk in beslag zou gaan nemen. Dagelijks was het lekker warm op het veld, rond 08.00 s'morgens telde we al 30+ graden op de teller, en dat liep gedurende de dag alleen maar op. Gelukkig was het werk afwisselend en niet altijd even zwaar, zo was het onkruid plukken bij de limoenbomen in de zon geen pretje, maar was het grasmaaien met de maaimachine wel weer leuk. Ook kregen we een mooie buggy ter beschikking waarmee we ons over het land konden verplaatsen (was al snel 4 hectare groot). Erg mooi speelgoed dus allemaal. Onze taken waren voornamelijk troep opruimen, onkruid weghalen, grasmaaien, bomen snoeien, bomen zagen en bladeren wegblazen.

Na dit een aantal dagen te hebben gedaan hield het werk ook weer op, wat we natuurlijk wisten van te voren, het gezin wat op de farm woonde en leefde ging een tijdje weg en dit hield dus in dat er niemand was om ons te vertellen wat er allemaal moest gebeuren op en rond de farm. Handje contantje geld ontvangen en we gingen weer verder.

Nu hebben we een aantal dagen vrij en kunnen wij ook Pasen gaan vieren, morgen gaan we struisvogel eieren verstoppen, en of we die dan ook nog gaan opeten is nog te bezien. De paashaas kennen ze hier wel, maar dat zijn we ondertussen wel ontgroeid, en wij dachten dus aan iets origineels.

Dinsdag zullen wij Broome gaan verlaten, en gaan we beginnen op een cattlestation (soort boerderij) ongeveer 120km buiten Derby, ten oosten van Broome.
Daar zullen we de hitte trotseren en wel 10 uur per dag gaan werken, wij gaan er vanuit dat een werkweek 5 dagen bedraagt. Nou zou menig mens hier op het blog reageren, maar Rick dat is toch helemaal niet zo veel? Om dat te voorkomen : Het is niet spectaculair veel, maar met de temperatuur oplopend tot soms wel rond de 40graden, en 30graden s'avonds vinden wij dat wel meer dan genoeg, een werkdag is van 06.00 - 16.00 dus dat houdt in dat het wekkertje ook alweer om 05.00 afgaat.

Verder nog geen nieuwe foto's, die zullen binnenkort weer komen met Bart zijn nieuwe flitsende onderwater foto's, hij was helaas genoodzaakt om een nieuwe camera aan te schaffen omdat één of andere grapjas (wij denken een Duitser) het leuk vond om de auto open te breken en de camera te jatten.

Dit was het dan alweer voor nu, rest ons enkel nog om jullie allen een vrolijk Pasen te wensen, en dat er maar veel chocolade eieren gegeten worden!

Happy Easter!
Rick & Bart

• 06 April 2012 - 09:13

Lisa:

Super leuk om te lezen ! Fijne pasen mop ! Xxx

• 06 April 2012 - 19:32

Koos En Piet:

Hoi Rick en Bart,

Leuk verhaal weer om te lezen, om in die warmte te werken, nou dat valt ook niet mee, dan heb je het naar een paar uur wel gehad, maar knap dat jullie steeds weer wat vinden hoor.
    jullie ook fijne paasdagen , en wij nemen een eitje op jullie (ha,ha.)

Lieve Gr. Van de Rosjes

• 07 April 2012 - 08:52

MIriam:

Hoi mannen,
    Klinkt weer goed allemaal, heb nog steeds geen medelijden met jullie, had je maar naar Siberie moeten gaan......
    De foto van het cattlestation zag er veel belovend uit op de website, ik ben benieuwd hoe dat gaat en wat jullie allemaal gaan doen.
    Veel succes met de struisvogeleieren zoeken ( moet niet zo moeilijk zijn ).
    Goede reis en tot van de week op Skype!!

• 07 April 2012 - 09:08

Irma:

ik lees het al echt een rot leven.
    suriname was ook wel 30 to 35 graden maar daar viel elke dag een verfrissende bui.
    werk ze

• 07 April 2012 - 20:00

Bernadet:

Hey Rick, veel te lang geleden - sorry!
    Wat heb je weer een gave tijd achter je en voor de boeg. En de financiën dus ook nog steeds op orde begrijp ik! Echt balen van de auto-inbraak, maar gelukkig heeft ie meer laten liggen dan meegenomen.
    Ben benieuwd naar de smaak van struisvogel-ei. Worden die regulier aangeboden, net als wij n doos kippen-eieren kopen? En is het uberhaupt vergelijkbaar qua bereiding en smaak? Kortom: graag wordt vervolgd hiervan.
    Wij hebben je ouders voor de brunch uitgenodigd maar waren al te laat. Grave spreekt meer tot de verbeelding en dat snappen we hoor :-). Dan eten we zelf wel wat meer! En natuurlijk morgen hier de voetbalkraker van t jaar - voor Almelose begrippen dan. Dat stadje is morgen echt verlaten. Hopelijk maken ze t PSV echt lastig.
    Stoere mannen - je staat of bent al op toch? Vrolijk Pasen! Liefs, tot snel!

Hallo jongens,
    Een late reactie maar beter laat dan nooit.Maar zoals je weet waren we een weekje in Gulpen.Nog bedankt voor je smsje met opa`s verjaardag.Gelukkig is jullie werklust weer beloond,
    wat zullen jullie rijk worden met al dat werken.
    Jammer van de camera ik wist niet dat Duitsers dit zoort dingen ook doen.Hier lopen de temperaturen trouwens ook op tot wel 12 graden ik bedoel maar heb medelijden mer ons.

• 13 April 2012 - 16:59

Sorry:

Een beetje vaak geplaatst,maar ik heb de computer gesloopt,hij werkt niet meer zoals het hoort.Lachen he?