Groeten uit de Rimboe : Australian Edition - Reisverslag uit Derby, Australië van Rick Gool - WaarBenJij.nu Groeten uit de Rimboe : Australian Edition - Reisverslag uit Derby, Australië van Rick Gool - WaarBenJij.nu

Groeten uit de Rimboe : Australian Edition

Door: Rick

Blijf op de hoogte en volg Rick

28 April 2012 | Australië, Derby

Ja daar zijn we weer, we leven nog!
Na 2 weken radio stilte leek het ons wel weer even tijd om wat op het blog te plaatsen zodat iedereen nog een beetje weet wat er allemaal gaande is.

Om maar bij het begin te beginnen, vorige keer waren we vertrokken uit Broome en gingen we op weg naar Derby (200km noordelijk van Broome). Daar zouden we gaan werken bij een man die ingehuurd wordt door verschillende cattlestations om dingen te maken / repareren (hekken, schuren, yards etc.) Eenmaal aangekomen op dinsdag (10 april) hadden we eerst natuurlijk even een tijdje zitten praten met de man over hoe of wat ons te wachten stond, de volgende dag gingen we al vertrekken want het was wel 4 uurtjes rijden over een dirtroad die niet overal even goed was. En dus vertrokken we op woensdagochtend rond 05:30. Eenmaal aangekomen bij het cattlestation in de middag gingen we eerst maar een kamp maken waar we de komende 2 weken zouden verblijven.
Omdat er helemaal niets in de buurt was qua voorzieningen moesten we alles zelf regelen, water, vuur, wc, douche etc.

Nadat alles eenmaal stond gingen we maar een klein begin maken, want we moesten een groot gedeelte van een oude yard (waar alle koeien e.d. heengaan om gewogen, gesorteerd te worden.) verwijderen en dat gedeelte opnieuw maken. En zo begon de volgens de baas lastige klus voor ons. De eerste paar dagen hielden we ons enkel bezig met het slopen en verwijderen van spullen die in de oude yard stonden, daarbij maakte we gebruik van ijzerzagen, zuurstofflessen en nog meer interessante spulletjes. Ook maakte we gebruik van voertuigen zoals auto's, vrachtwagens, tractors en een bobcat, allemaal erg leuk dus.

Wel waren we na elke werkdag gesloopt want elke dag ging de wekker af om 05.00, begonnen we om 06.00 en eindigde we pas met zonsondergang (rond 17.00). Daarna was het douchen, wat eten en drinken en meteen door naar bed, we lagen dus dagelijks ook al om 19:30 in bed. Elke avond aten we bij het kampvuur onder een werkelijk prachtige sterrenhemel, die er even wat anders uitziet in Nederland. Verder natuurlijk ook nog veel wilde dieren spotten, vooral koeien en paarden waren er te vinden, maar ook Dingo's (wilde honden), kangeroos, hagedissen en slangen. Het land van het cattlestation, genaamd Myroodah is maar liefst 1 miljoen hectare groot, en er is genoeg te doen dus. Het leven op zo'n cattlestation lijkt ons dus wel zwaar, dagelijks bushfires die geblust moeten worden en voor de rest genoeg te doen. Wel lijkt het ons leuk werk, paarden, quads en helicopters worden gebruikt bij het "musteren" van het vee, alles staat ondertussen nu in de yard, die alweer operational is, daar gaan nu dagelijks meer dan 200 koeien doorheen.

Ondertussen hadden we nu 2,5 dag vrij en dat zit er nu alweer bijna op, zondag vertrekken we weer naar hetzelfde station maar naar een andere plek. Onze baas is overigens de echte Australische Bear Grylls (zoek maar op Google als je niet weet wie het is) dus dat is allemaal wel prima.

Dit was het weer voor nu, na onze volgende avontuur zullen we natuurlijk weer wat plaatsen, foto's komen eraan!

Groeten, Rick & Bart

• 28 April 2012 - 09:18

Miriam:

Gelukkig daar zijn jullie weer.
    Inmiddels ook "life" op Skype gehad.
    Het is echt wildernis hoor, jullie hebben je uiterlijk hier goed op aangepast!

Geniet nog van je vrije dag en morgen weer aan de (paarden) bak.

• 28 April 2012 - 14:29

Sandra & Gijs:

Wie had gedacht dat vakantie vieren zo zwaar kon zijn :) Goed bezig hoor!

Ik neem niet aan dat er een koninginnedag feestje inzit voor jullie? Wij zijn net weer bijgekomen van Walter Kroes, de Hermes House Band, heerlijke heldere Heinekens, bitterballen en frikandellen op de Emirates Golf Course :)

Werkze maar weer voor de komende week en we kijken uit naar de volgende update!

Groetjes uit Dubai

• 28 April 2012 - 14:54

Bernadet:

Hoi Rick, wat goed om weer van je te horen! Het is je gegund maar wij worden wat onrustig na zo'n lange radiostilte.
    Dat is een pittige klus, met behoorlijke werktijden. Hoop voor je dat het lekker schuift - dan weet je waar je het voor doet: bieren! Hier is ook n krat of wat ingekocht voor de 1ste poging van 3 om de 31e titel binnen te slepen morgen.
    De burgemeester van Asd doet prevelementjes dat Twente wint, hoewel verstokt Ajax-fan is dit de goede man wat teveel: koninginnedag mét een alcoholbeperking is m al druk zat.... Maar ach, wat is zo'n feessie in vergelijk tot wat jij daar mag meemaken! De kampioenswedstrijd van je broer is net afgelast - hoe bedoel je lekker lenteweer :-) ! En Yorik is klaar met deel 1 van het examencijfer en gaat met een 6,7 en 6,2 voor resp wis en natuurkunde het landelijk in.
    Neem aan dat je via Facebook inmiddels op de hoogte gebracht bent van de rest van het internationale voetbal-podium? Er staan erg veel leuke spotprentjes gericht op de onverwachte uitslagen op het web!
    OK, denk dat Hans ná de game gaat bijpraten - de Ajaxtaart staat koud, wij zijn er klaar voor! Liefs en fijne werkweek. Wij doen Bea de groeten namens jou en Bart ok?

• 29 April 2012 - 09:33

Oma:

Fijn om weer wat van jullie te horen.
    Ik wist niet dat vacantie zo vermoeiend kon zijn,maar na het zuur komt het zoet als de klus is geklaard kunnenj ullie lekker genieten van de opbrengst en verder te trekken.
    Jammer dat we er zaterdag niet waren om je even te zien en te spreken op Skype,maar we waren al op stap.Wat een geweldige foto`s,je zet dat shirt s`avonds zeker rechtop in een hoek dan kun je er smorgens zo weer in springen.Liefs opa/oma xx

• 29 April 2012 - 10:37

Ome Hans:

Hey Rickie, jaja, ook ik leef nog al is het niet in een cattlestation.... beetje drukke weken achter de rug. tennis begonnen en dat kost tijd, zelfs zoveel dat ik ajax een keer heb moeten laten schieten. nu een lekkere zondagmiddag voor de boeg, worden we wel of geen kampioen en vooral wanneer. Vanmiddag een volle bak thuis met uiteraard ook jouw familie erbij, gezellig. nu eerst efe psv zien ploeteren en dan begint het feessie. verder van mijn kant weinig bijzonders, jij hebt veel meer te vertellen, lijkt me geweldig wat jullie nu doen, dit is volgens mij het echte australie! hard werken maar wel dingen meemaken die je hier nooit zal tegenkomen, erg leerzaam en zou voor mij goed voor de lijn zijn. Smaakt dat bier daar trouwens een beetje? Zo, nu psv zie en dan voorbereiden op de clash met twente. na de wedstrijd zal ik een verslagje maken. tot straks

• 30 April 2012 - 17:22

Koos En Piet:

Hoi Rick en Bart,

Jullie maken wat mee hoor, en ook zo hard werken, nou jullie verdienen wel weer een paar rustdagen hoor
    Lekker even vakantie vieren, hier is het nu ook aardig weer, lekker koningendag gevierd, vrije dag aan de baas ook lekker
    Rick en Bart geniet er lekker van,

Lieve Gr. De Rosjes

• 06 Mei 2012 - 14:32

Hansie Hansie:

Hey Rick, Zo, de laatste speelronde zit erop en toch wel een aantal verrassingen. natuurlijk ken je de kampioen en terecht. 010 gaat de voorronde CL spelen, EL is voor AZ, PSV en Heerenveen. Dat zooitje ut Twente moet play offs spelen, net als Vitesse, RKC en NEC. Excelsior eruit en Graafschap en VVV spelen nacompetitie.
    Zo, jij weer op de hoogte. Vandaag Ajax knap gewonnen van Vitesse, leuk afscheid van Ooijer met een goal en ook Verthongen scoorde in zijn laatste duel. En dan nu alle tijd voor het EK. Komende week starten de verkopen van de Bavaria jurk en het Heineken shirt, ik zal er voor jou één scoren!!
    Verder alles goed daar? Al weer terug in de bewoonde wereld?? De ballen en tot gauw.